| |
Ako na to:
Príprava cesta : Masť a maslo rozmrvíme v preosiatej múke. Droždie roztopíme vo vlažnom mlieku. V strede múky urobíme jamku, pridáme cukor, štipku soli, žĺtky z vajec a v mlieku roztopené droždie. Zmiesime polotuhé cesto a necháme odpočinúť 2- 12 hodín. Rožky : Odpočinuté cesto nakrájame na rovnaké 25 g kúsky, vyvaľkáme na oválne tvary, na kraj položíme 35 g plnky, zabalíme, položíme na plech, tvarujeme na rožky a natrieme žĺtkom. Keď žĺtok zaschne, natrieme rozšľahanými bielkami. Rožky necháme v chlade 1/2 hodinu odpočívať a potom upečieme vo vyhriatej rúre dozlatohneda pri 180° C cca 30 minút. Rúru zbytočne neotvárame. Dvojakým vajcom natreté cesto vytvorí mramorový povrch. |
Pestovanie vlastnej bio zeleniny, ovocia, chilli papriček a tiež recepty na každý deň
nedeľa 4. novembra 2012
Recept - Bratislavské rožky
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Tento komentár bol odstránený autorom.
OdpovedaťOdstrániťTak toho by som si nechala na raňajky páčiť a myslím, že by mi to veľmi chutilo. Musím tento recept čo najskôr vyskúšať. Mám rada také raňajky a keď si predstavím ako je ráno pri takých rožkoch a káve krásne, láka ma to ešte viac. Kávu určite fairtrade a bezkofeínovú z https://www.fairtradecentrum.sk/fair-trade-kava-bez-kofeinu/. Tú mám najradšej ráno a hlavne skvele chutí.
OdpovedaťOdstrániťUž sa nemôžem dočkať tú raňajkách vyskúšam a myslím, že manžel bude tiež rád.