nedeľa 4. novembra 2012

Recept - Baklažán s kuracou plnkou

Potrebujeme:

  • 4 baklažány
  • 200g pečeného alebo vareného kuracieho mäsa
  • 2 rajčiny
  • 1 cibuľu
  • maslo
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • petržlenovú vňať
  • 150g strúhaného syra
Ako na to:

Baklažány pozdĺžne prekrojíme a z každej polovice vyberieme časť dužiny. Vydlabanú dužinu nadrobno posekáme. Na olivovom oleji speníme cibuľu, pridáme pokrájané kuracie mäso, pokrájanú dužinu baklažánov, ošúpané a jadierok zbavené drvené rajčiny, soľ, korenie a chvíľku spolu podusíme. Zmesou naplníme vydlabané polovice baklažánov, posypeme strúhaným syrom, petržlenovou vňaťou a zapečieme vo vyhriatej rúre.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára