nedeľa 4. novembra 2012

Recept - Dusená ryba so smotanovou omáčkou a hríbami

Potrebujeme:

  • 600 g ryby
  • 2 lyžice tuku
  • soľ, 2 dl smotany
  • 2 lyžice pokrájaných hríbov
  • 1 lyžica cibule
  • 1 lyžica petržlenovej vňate
  • citrón
 
Ako na to:

Upravenú rybu osolíme a pokvapkáme citrónom. Na panvici roztopíme maslo, vložíme rybu, prikryjeme a dusíme asi 5 minút. Dusené ryby vyberieme lopatkou a udržíme v teple. Do oleja základu vložíme pokrájanú cibuľu, hríby, petržlenovú vňať, dochutíme koreninami a dusíme do mäkka. Nakoniec prilejeme kyslú smotanu a prevaríme. Dusenú rybu na tanieri polejeme smotanovou omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára