nedeľa 4. novembra 2012

Recept - Krémeš ovocný

Potrebujeme:

  • 500 g lístkového cesta
  • 1,5 l mlieka
  • 4 balíčky zlatého klasu
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 8 lyžíc kryštáľového cukru
  • 120 g okrúhlych piškót
  • 70 g mrazených černíc
  • 150 g mrazených ríbezlí ( keď nemáme, nahradíme čerstvým ovocím )
Ako na to:

Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme a jednu časť cesta uložíme na vymastený plech. Z mlieka, Zlatého klasu, vanilkového a kryštálového cukru uvaríme puding. Polovicu pudingu rozotrieme na cesto a posypeme zmesou ovocia ( iba polovicu použijeme ). Na ovocie poukladáme piškóty a zalejeme druhou časťou pudingu, posypeme zostávajúcim ovocím a prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta. Vidličkou poprepichujeme a dáme piecť. Hotový krémeš posypeme práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára