streda 2. októbra 2013

Prírodné recepty na najrôznejšie zdravotné problémy.

ARTRITÍDA

Jednu časť medu rozmiešajte v dvoch častiach vlažnej vody a pridajte malú čajovú lyžičku mletej škorice. Vytvorte pastu a jemne ju vmasírujte do kože na bolestivom mieste.

Bolesť by mala vo väčšine prípadov ustúpiť behom 15 minút.

Pacienti trpiaci artritídou môžu každodenne požívať šálku horúcej vody s dvoma lyžičkami medu a malou lyžičkou mletej škorice. Pri pravidelnom užívaní sa dá vyliečiť i chronická artritída.

V nedávnom výskume univerzity v Kodani sa zistilo, že pri liečení pacientov zmesou jednej čajovej lyžičky medu a polovičky čajovej lyžičky mletej škorice pred raňajkami, lekári zistili, že behom mesiaca z 200 liečených ľudí sa 73 bolestí úplne zbavilo. Väčšina z týchto pacientov nedokázala bez bolestí chodiť či inak sa pohybovať, no po terapii sa im uľavilo.

VYPADÁVANIE VLASOV

Ľudia trpiaci vypadávaním vlasov či plešatením môžu pred kúpeľom aplikovať pastu z teplého olivového oleja, jednej lyžičky medu, čajovej lyžičky mletej škorice, nechať účinkovať cca 15 minút a potom vlasy omyť.

ZÁPAL MOČOVÝCH CIEST

Zmiešajte dve čajové lyžičky mletej škorice a jednu čajovú lyžičku medu v pohári vlažnej vody a vypite. Zmes ničí baktérie v močových cestách.

BOLESTI ZUBOV

Spravte pastu zo zmesi mletej škorice (1 čajová lyžička) a medu (5 čajových lyžičiek) a aplikujte na boľavý zub. Opakujte trikrát denne až do ustúpenia bolesti.

CHOLESTEROL

Dve čajové lyžičky medu a tri čajové lyžičky mletej škorice zmiešané v 0.5 l čaju, podávanom pacientovi s vysokou hladinou cholesterolu, znižuje hladinu cholesterolu o 10 percent počas dvoch hodín.

Ako u pacientov s artritídou – pri pravidelnom požívaní 3krát denne, znižuje úroveň cholesterolu.

PRECHLADNUTIE

Pacienti s bežným alebo vážnym prechladnutím by mali 3krát denne požívať zmes teplého medu s ? čajovej lyžičky mletej škorice.

Tento proces lieči najvážnejší kašeľ, prechladnutie a čistí nosné dutiny.

NEPLODNOSŤ

Yunani a Ajurvédovia používajú med v medicíne na posilnenie mužského spermatu.

Na liečbu impotencie muži pravidelne užívajú dve lyžičky medu pred spaním.

V Číne, Japonsku a na Ďalekom Východe ženy, ktoré majú problémy s počatím, a na posilnenie maternice, po stáročia konzumujú mletú škoricu.

ŽALÚDOČNÉ PROBLÉMY

Med s mletou škoricou lieči bolesť žalúdka a žalúdočné vredy.

PLYNNATOSŤ

Podľa štúdií z Indie a Japonska sa ukazuje, že med, spolu s mletou škoricou, znižuje plynnatosť a bolesť žalúdka

OCHORENIA SRDCA

Zmiešajte med a mletú škoricu. Aplikujte na chlieb miesto džemu a pravidelne konzumujte na raňajky.

Táto zmes redukuje cholesterol v žilách a chráni pred rizikom infarktu. Užívanie po infarkte napomáha vyhnúť sa riziku ďalšieho infarktu.

Pravidelné užívanie hore uvedeného procesu lieči stratu dychu a posilňuje činnosť srdca.

IMMUNITNÝ SYSTÉM

Denné používanie medu a mletej škorice posilňuje imunitný systém a chráni telo pred baktériami a napádaním vírusmi. Vedci zistili, že med obsahuje rôzne vitamíny a veľké množstvá železa. Pravidelné užívanie medu posilňuje biele krvinky pri boji s baktériami a vírovými ochoreniami.

TRÁVENIE

Troška mletej škorice zmiešaná s 2 čajovými lyžičkami medu pred jedlom znižuje kyslosť a napomáha tráveniu ťažkých jedál.

CHRÍPKA

Vedec v Španielsku dokázal, že med obsahuje prírodný ingredient, ničiaci baktérie chrípky a chrániaci pred ňou pacienta.

DLHOVEKOSŤ

Čaj z medu a mletej škorice, pravidelne užívaný, spomaľuje starnutie.

Zmiešajte 4 lyžičky medu, 1 lyžičku mletej škorice v 3 šálkach vody a uvarte ako čaj. 3-4krát denne vypite ? šálky, udržiava kožu čerstvú a spomaľuje jej starnutie. Taktiež sa predlžuje dĺžka života a začnete sa cítiť mladší!

AKNÉ

Vytvorte zmes z 3 čajových lyžičiek medu a 1 čajovej lyžičky mletej škorice. Aplikujte túto pastu pred spaním na akné a ráno ju zmyte vlažnou vodou. Po dvoch týždňoch každodenného užívania by malo akné úplne zmiznúť.

KOŽNÉ OCHORENIA

Ekzém, lišaj a všetky typy kožných infekcií je možno liečiť zmesou medu a mletej škorice (pomer 50:50).

ÚBYTOK HMOTNOSTI

Každé ráno nalačno, polhodinu pred raňajkami, a v noci, pred spaním, vypite prevarenú zmes medu a mletej škorice. 2 PL medu 1 ČL škorice rozpustite v šálke horúcej vody.

Pri pravidelnom užívaní znižuje hmotnosť i u najobéznejších osôb.

Pravidelné užívanie neumožňuje tuku usádzať sa v tele, aj keď človek požíva vysokokalorické jedlá a nápoje.

RAKOVINA

Nedávny výskum v Japonsku a Austrálii odhalil úspešnú liečbu rakoviny žalúdka a kostí. Pacienti trpiaci týmito druhmi rakoviny by mali denne konzumovať jednu čajovú lyžičku medu a mletej škorice po dobu jedného mesiaca, trikrát denne, a pokračovať v onkologickej liečbe.

ÚNAVA

Nedávne štúdie ukázali, že obsah cukru v mede pôsobí na telesnú silu skôr pozitívne, než škodlivo. Starší ľudia, požívajúci med a škoricu, sú oveľa čulejší a flexibilnejší. Dr. Milton, ktorý v tejto otázke vykonával rozsiahly výskum, hovorí, že polovička čajovej lyžičky medu, rozpustená v pohári vody so štipkou škorice, požívané denne po umytí zubov, a poobede okolo tretej hodiny popoludní, kedy začína klesať telesná vitalita, behom týždňa túto vitalitu zvýši. 1 PL medu a 1 ČL škorice zmiešajte s horúcou vodou a pite denne okolo 15-stej hodiny.

ZÁPACH Z ÚST

Mnohí ľudia v južnej Amerike ráno zmiešajú čajovú lyžičku medu a mletej škorice v horúcej vode, túto zmes používajú na kloktanie, aby bol ich dych čerstvý po celý deň.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára