streda 11. novembra 2020

Pizza slimáky z lístkového cesta

Jednoduchý overený recept na pizzove slimáky, ktorý si vaše návštevy zamilujú.



Čo potrebujeme : - lístkové cesto
                               - paradajkový pretlak
                               - pizza korenie
                               - 1-2 strúčiky cesnaku
                               - šunku alebo salámu
                               - syr eidam alebo mozarellu
                               - 1 vajce
                               - soľ, korenie 
                               - olivy - nemusíte pridávať


Postup : Rozložíme si klasické kupované lístkové cesto na dosku (nevalkáme), rozotrieme paradajkový pretlak zmiešaný s pizza korením a troškou olivového oleja, pretlakov je v obchodoch veľa druhov a každy chutí inak preto je potrebne ho po zmiešaní s pizza korením ochutnať a pridať soľ, cukor alebo čierne korenie podľa vašej chuti.




Následne začneme na cesto ukladať šunku syr a v mojom prípade aj nasekané olivy, potom začneme cesto z jedného konca  rolovať do rolády a narežeme ho na cca centimetrové plátky, ktoré následne poukladáme na papier na pečenie.



Takto narezané a uložené slimáky ešte potrieme rozmiešaným vajíčkom a dáme do rozohriatej trúby na 200°C  na cca 15-20min, alebo až kým nechytia krásnu zlatú farbu.





3 komentáre:

  1. Jaj, to je moja obľúbená pochutina. :) Nie som moc na sladké, ale keď si môžem dať toto, tak to je fakt veľká paráda. Ešte k tomu treba fair trade káva z https://www.fairtradecentrum.sk/fair-trade-kava-bez-kofeínu/ a som najspokojnejší človek pod slnkom. :) Hlavne sa to dá rôzne kombninovat. Niekedy sa dajú urobiť kečupovú, inokedy s paprikou alebo olivou. Proste ako taká minipizza.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hm, to vyzerá úplne lahodne! A tak jednoduché čo? Určite vyskúšam. Ja si strašne rada u varenia spievam a púšťam hudbu. Tiež to tak robíte? Keď už manžel nedokáže vydržať ten kravál, tak od neho vždy dostanem pojeb nech si vezmem slúchadlá : D Hudbu už možno nepočuje, ale ten môj falošný spev musí byť počuť 3 poschodia hore i dolu

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Budem si musieť na záhradu zaobstarať poriadny pakovy kavovar pretože človek je z tej práce na záhrade skutočne neuveriteľne unavený. To viete, človek jednoducho nevie kadiaľ kam keď si takto robí dobre a užíva si ten čerstvý vzduch, viete,

    OdpovedaťOdstrániť