Netradičný recept na domácu salámu ktorej farbu dá červená repa a tvar plastová flaška :)
- dve až tri červené repy
- mrkvu
- cibuľu
- petržlen
- soľ, čierne korenie, červenú mletú papriku
- želatínu 20g
Postup : Príprava je veľmi jednoduchá a nenáročná. Najprv dáme variť cleé kura do vody kde pridáme mrkvu cibuľu petržlen a necháme variť na miernom ohni cca 3 hodiny až kým mäso nebude samo odpadávať od kosti. Medzitým ako sa robí vývar si pripravíme štavu z repy (netreba veľa, stači približne pól deci)
Keď už máme vývar hotový tak si mäsko oddelíme od kostí a kože (môžete použiť aj kožu no ja som ju tentokrát vynechal) odmeráme si 0,5l vývaru do ktorého nasypeme 20g želatíny a miešame podľa návodu.
Mäso a vývar zmiešame s čiernym mletým korením červenou mletou paprikou soľou a štavou z červenej repy, všetko rozmixujeme ponorným mixérom až kým nám nevznikne jemná rúžová tekutina ktorá sa dá ľahko prelievať.
Pripravíme si "formičky" v našom prípade plastové flaše kam si zatial tekutú salámku prelejeme, otvor na vrchu flašky zakryjeme alobalom a dáme na noc do chladničky.
Ráno Vás už bude čakať chutná domáca kuracia saláma.
Zaujímavý spôsob, ako využiť plastovú fľašu na výrobu domácej diétny salámy! 😊 Keď som sa dozvedela o tejto technike, hneď ma napadlo, ako skvele by sa hodili plastové boxy na uskladnenie takýchto pochúťok. Ak hľadáte kvalitné riešenia na uchovávanie jedla, určite odporúčam pozrieť sa na tieto boxy: https://www.rajapack.sk/sacky-plastove-nadoby/boxy_C2080.html.
OdpovedaťOdstrániť