utorok 10. novembra 2020

Domáca "diétna saláma" z plastovej flašky

Netradičný recept na domácu salámu ktorej farbu dá červená repa a tvar plastová flaška :)




Čo potrebujeme : - jedno celé kura
                               - dve až tri červené repy
                               - mrkvu 
                               - cibuľu
                               - petržlen
                               - soľ, čierne korenie, červenú mletú papriku
                               - želatínu 20g


Postup : Príprava je veľmi jednoduchá a nenáročná. Najprv dáme variť cleé kura do vody kde pridáme mrkvu cibuľu petržlen a necháme variť na miernom ohni cca 3 hodiny až kým mäso nebude samo odpadávať od kosti. Medzitým ako sa robí vývar si pripravíme štavu z repy (netreba veľa, stači približne pól deci)
Keď už máme vývar hotový tak si mäsko oddelíme od kostí a kože (môžete použiť aj kožu no ja som ju tentokrát vynechal) odmeráme si 0,5l vývaru do ktorého nasypeme 20g želatíny a miešame podľa návodu.



Mäso a vývar zmiešame s čiernym mletým korením červenou mletou paprikou soľou a štavou z červenej repy, všetko rozmixujeme ponorným mixérom až kým nám nevznikne jemná rúžová tekutina ktorá sa dá ľahko prelievať. 


Pripravíme si "formičky" v našom prípade plastové flaše kam si zatial tekutú salámku prelejeme, otvor na vrchu flašky zakryjeme alobalom a dáme na noc do chladničky.
Ráno Vás už bude čakať chutná domáca kuracia saláma. 



Kym je saláma ešte v tekutom stave tak do nej môžete pridať olivy, alebo čilli papričky tak ako som to urobil ja. Teto recept Vám určite odporúčam vyskúšat pre jeho nenáročnost a úžastný finálny výsledok.








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára